ΟΗΕ κυβέρνηση κυβέρνηση Ντετεκτιβ Αθηνα ΟΗΕ: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η απαγόρευση ομοφυλοφιλικού σεξ στην Ινδία

Ντετεκτιβ Αθηνα «Η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω για την Ινδία και ένα πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε η Νάβι Πιλάι
…”

ΟΗΕ: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η απαγόρευση ομοφυλοφιλικού σεξ στην Ινδία Ντετεκτιβ Αθηνα

«Η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω για την Ινδία και ένα πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε η Νάβι Πιλάι

Η απόφαση του ινδικού Ανώτατου Δικαστηρίου να επαναφέρει την απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού σεξ αντιπροσωπεύει «ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω για την Ινδία» και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νάβι Πιλάι και πρό ΤΕΙνε να επανεξεταστεί η υπόθεση.

Το Ανώτατο δικαστήριο κατέφερε χθες, Τετάρτη, ένα μεγάλο πλήγμα στα δικαιώματα των γκέι στη μεγαλύτερη Δημοκρατία του κόσμου, απορρίπτοντας μια απόφαση που είχε εκδοθεί το 2009 από ένα κατώτερο δικαστήριο και με την οποία είχε αποινικοποιηθεί το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Η ινδική απαγόρευση του ομοφυλοφιλικού σεξ παραβιάζει ένα σύμφωνο – ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει επικυρωθεί από την Ινδία, τόνισε η Πιλάι.

«Η ποινικοποίηση ιδιωτικής, συναινετικής σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου παραβιάζει τα δικαιώματα στην ιδιωτικότητα και στην ισότιμη μεταχείριση που καθιερώνονται από το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο η Ινδία έχει επικυρώσει», αναφέρει η Πιλάι σε δήλωση που εκδόθηκε στη Γενεύη.

«Η χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω για την Ινδία και ένα πλήγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», προσθέ ΤΕΙ.

Το Ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε πως μόνον η κυβέρνηση της Ινδίας μπορεί να αλλάξει το νόμο, θεωρώντας πως το Πρωτοδικείο του Δελχί υπερέβη τις εξουσίες του με την απόφαση που έλαβε πριν από τέσσερα χρόνια.

Το άρθρο 377 του ινδικού ποινικού κώδικα απαγορεύει «το παρά φύσιν σεξ», διατύπωση που ερμηνεύεται ότι εννοεί το ομοφυλοφιλικό σεξ. Το άρθρο αυτό χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας, το 19ο αιώνα.

Η Πιλάι αναφέρει: «Το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας έχει μια μακρά και υπερήφανη ιστορία υπεράσπισης και επέκτασης της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η απόφαση αυτή αποτελεί μια θλιβερή παρέκβαση απ’ αυτή την παράδοση».

Η αρμοστής εκφράζει την ελπίδα το δικαστήριο να συμφωνήσει να επανεξετάσει την υπόθεση ενώπιον μίας μεγαλύτερης σύνθεσης δικαστών.

Αυτή η θεσμική διαδικασία θα δώσει την ευκαιρία στους δικαστές να επανεξετάσουν αν στην αρχική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθησαν επαρκώς υπόψη όλα τα σχετικά επιχειρήματα, προσθέ ΤΕΙ η Πιλάι.
Ντετεκτιβ Αθηνα Ντετεκτιβ Αθηνα Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

Ντετεκτιβ Αθηνα Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην
Ντετεκτιβ Αθηνα ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.

Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του
Ντετεκτιβ Αθηνα Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.

Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της
Αγάπης, Ντετεκτιβ Αθηνα Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι
αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
Ντετεκτιβ Αθηνα και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

Προπώληση
εισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο Ντετεκτιβ Αθηνα την ημέρα της
συναυλίας: €12,00

Ντετεκτιβ Αθηνα
source: http://www.protothema.gr/world/article/336391/oie-paraviasi-tou-diethnous-dikaiou-i-apagoreusi-omofulofilikou-sex-stin-india/

Ντετεκτιβ Αθηνα…

Please follow and like us:
0